vineri, 7 decembrie 2018

Educatia financiara

    E aici am atins un punct nevralgic care da inca de lucru sistemului de invatamant, educatia financiara. Banii se bucura de multe prejudecati sunt huiduiti, dezapreciati sau dimpotriva sunt tratati ca un zeu suprem. Nu alocam in acest articol prea mult deoarece pe de o parte nu avem drept de copyright. Sunt oameni care sunt adevarati meseriasi in domeniul financiar si sa-i lasam pe ei sa ne invete, indrume, instruiasca, educe.
          Putem face totusi cateva precizari.
          Prejudecatile legate de bani, identificarea celor pe care le avem personal. Daca cumva credem ca nu avem prejudecati sa ne uitam la contul nostru si daca nu avem milioane de dolari in el e ceva in neregula cu noi.
         Invatarea din experienta celor care au succes financiar. E clasic exemplul cu profesorul de la Facultatea de Economie care dupa ce explica studentilor cum se castiga banii, pleaca acasa cu costumul de haine gaurit in coate acasa cu tramvaiul.
          Banii sunt legati si de timpul liber. Degeaba ai bani cu lopata daca n-ai timp si daca  doamne fereste esti bolnav.
          Din pacate de foarte multe ori educatia financiara lipseste acasa, la scoala si facultate. De adultii ce sa mai vorbim. Si totusi in era digitala avem foarte multe resurse inclusiv free despre educatia finaciara.
         Inainte de toate putem cauta pe net cateva cuvinte cheie de ex bani, educatie financiara, prejudecati bani, timp si bani, Robert Kiyosaki, Kim Kiyosaki, cautati pe Social Media grupuri despre educatia financiara, inscrieti va in unul sau mai multe si de ex faceti schimb de experienta cu diferiti oameni. Nu tot ce zboara se mananca dar mai invatam si din mers. E preferabil decat sa fim ignoranti.
       
Calea

Resurse Tonny Robbins
         
88 convingeri limitative despre bani Eusebiu Burcash

legea tintelor

       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu