vineri, 16 noiembrie 2018

Planul de tara al Romaniei

      Proiectul de tara al Romaniei
       Am o mica rugaminte.
Ce facem cu proiectul de tara al Romaniei? Desi avem institutii abilitate, comisii peste comisii etc se pare ca nu-l avem. Momentan politicul a facut cea facut.
         Nu putem impune solutii dar avem alternative. Sa cerem sprijinul internautilor, ONG urilor. Sa vorbim cu oamenii. Sa facem campanii pe social media. Sa implicam pe cei foarte tineri cu o minte mai tanara ca a noastra. 
        Cati din oamenii din Romania au propriul lor proiect? Vreo 3 % probabil. Pai atunci e putin mai dificil dar nu imposibil sa convingi oamenii de necesitatea proiectului de tara.
       Ce am putea face noi concret. Un mastermind urias la nivel sa nu zic chiar national. Mastermindul reprezinta conjugarea eforturilor a mai multe creiere. Un om oricat de bine intentionat sau pregatit ar fi nu poate fi mai eficient decat mii de oameni care impreuna formeaza o echipa.
        Ne e uneori frica sa vorbim in public, sa expunem o idée. Intrebarea este Romania stie ce vrea, cu adevarat? Noi ca oameni stim ca vrem cu adevarat?
        Era digitala abia incepe asa ca fara a aloca un timp foarte lung, fara a te deplasa neaparat la intalniri, putem procesa si postprocesa un volum incredibil de informatii, sa facem sinteze, rezumate, compatibilitati intre sisteme si componente etc ceea ce nu era posibil acum cativa ani. Planul de tara al Romaniei nu e o mare filozofie, daca oamenii sunt ascultati, au incredere in ei, daca inteleg ca ei sunt stapanii propriei lor vieti. Mai e ceva foarte important. Asumarea propriei responsibilitati. Eu mi-o asum pe particica mea atat cat e ea. Nu mi-o cere nimeni e alegerea mea. Tu ce ai de gand sa faci? Nu trebuie sa alocam prea mult timp sau resurse, sunt lucruri pe care le facem poate si zilnic.
       In cazul in care nu incepe in mod serios, nu o comisie de florile marului facuta doar ca sa fie bifata se ridica o minge la fileu. Sper si cred ca nu ma lasati singur in acest demers. Romania este o echipa mai mult decat formidabila alcatuita din retele de echipe tot atat de fantastice. Daca nu ma credeti uitati-va putin mai atent. Daca in continuare nu credeti formati voi echipele in retea!
          Romania 100 de ani! La multi ani!
PS momentan e un draft, chiar va rog sa aduceti propuneri si corecturi, opinia ta conteaza!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu