marți, 13 noiembrie 2018

Ce rost are acest blog

            Articolul este preluat din ziarul Bursa de la inceputul anilor 90
                             
                Ce rost are acest blog

        Familia si scoala dau copilului o anumita educatie. Atat profesorii cat si parintii nu sunt ultraspecialisti in sociologie, psihologie, dezvoltare personala. Nu luati in nici un caz ca un eventual repros, noi ca oameni invatam si aplicam in linii mari cam ce face toata lumea, e putin dificil sa ne depasim epoca. Exista insa o minoritate care e mai grea la cap care mai din curiozitate, mai din interes, mai ca i s-a parut ceva interesant, isi completeaza cunostiintele si abilitatile. De multe ori acestia incep insa sa se lase pagubasi. Recunosc nu toti au avut sansa pe care am avut-o de a fi ajutat si oameni care au aratat total neconditionat nu m-au uitat. O sa scriu cu alta ocazie despre aceasta, chiar ultimele articole au fost scrise in mare masura datorita lor.
         Ce propun, oricum e ceva incredibil de simplu. Un acces al oamenilor f usor la informatii publice provenite din diferite scoli, pe intelesul fiecaruia chiar daca e copil mic. La ora actuala avem net cu nenumarate informatii free. Care ar fi scolile? In afara de sistemul clasic, traditional?
          Hai sa facem o lista
         scoli care reprezinta un sistem de instruire si educatie pt distribuiri din mlm de ex Amway (Network 21) , Herbalife, FLP etc ordinea e total intamplatoare
          scoli care apartin de diferite sporturi de ex judo, karate
          de asemenea componente din facultati considerate traditionale de ex teoria metodica generala a sportului (are aplicatii pt multe activitati sa le zic asa in afara sportului, noi chiar le aplicam chiar daca nu suntem de specialitate), anumite cursuri din facultati de psihologie
          cursuri pe net pe diferite domenii
          cursuri de pedagogie si formare a diferite ong-uri de ex ONCR
          etc
          Avem de asemenea o gramada de citate celebre de ordinal miilor. E mai complicat sa citesti carti peste carti dar citatele reprezinta o superesenta a cunoasterii umane dupa parerea mea. Cred ca nici proverbele romanesti sau ale altora nu tb neglijate.
          De foarte multe ori promotori ai diferitelor scoli de instruire de ex al mlm urilor au impresia si cred sincer ca scoala respectiva e atotstiiutoare si ca altii ….
          Oamenii sunt angrenati mai mult sau mai putin in diferite scoli formale sau nonformale. Inainte multe informatii erau blocate ca sa zic asa. Acum in era digitala foarte multe sunt publice. Exista si informatii platite, e normal ca munca trebuie apreciata si platita. Uneori ne am invatat ca ceea e gratis, total inexact s-ar putea sa nu fie cea mai inspirata solutie.
          Hei ca facem? Ne apucam de treaba sau copiii din 141 Ion I. C. Bratianu si din alte scoli din Romania sau diaspora raman doar cu invatamantul clasic traditional?
         Din fericire exista oameni din Romania care tot asa au facut au tot invatat aparent nu au avut succes dar la un moment dat cunostiintele si abilitatile lor au devenit solide mai tari decat betonul armat si care au inteles ca educarea si instruirea lor tb facuta zilnic. Si transdisciplinara, intotdeauna inca mai au ceva de invatat.
         Sper ca v-am provocat suficient, daca nu no problem inca mai e spatiu pe net mai avem ceva pana la marginea lui! Si nu numai, mai sunt si oameni practici cred deja actioneaza in sensul acestui articol! Pe cativa ii cunosc personal, nu conteaza pt ei ca un lucru nu a mai fost facut vreodata, ca mii de oameni ii refuza sunt trecuti prin ciur si darmon sunt f greu sa mai fie impresionati de ceva. Asa ca mergem inainte!
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu